Viewforth

Viewforth, Edinburgh

The existing outshot to a Villa is altered to provide better connection to the garden and more space for dining and living. Additionally a rather clumsy and uninspiring detached existing garage to the back of the garden is replaced with a guest space/ garden room. This connected family annex provides a multi functional space for visitors and designed to suit the younger family members.

A simple pallet of zinc, timber and render is used to create a warmth and freshness of material and texture, worked closely with planting and landscaping to create a garden which feels more sociable. The enclosed garden feels almost courtyard-like providing suntraps and opportunity for play, relaxations and social gathering.

Location: Viewforth, Edinburgh
Proposal status: To planning stage
Contract value: £100 000 estimated